Dalekohled Meopta MeoRange 10x42 HD - AB | FOTOPASTI.cz
Pro profíky

Dalekohled Meopta MeoRange 10x42 HD - AB

Kategorie: Dalekohledy
Je nám to líto, ale prodej skončil.
  • Integrovaná laserová technologie
  • 100% vodotěsný
  • Bluetooth modul
  • Plněný dusíkem - Hermeticky uzavřené
  • Antireflexní vrstvy MeoBright 5501
  • Hliníkové tělo
  • Měření do vzdálenosti až 1500 metrů
MeoDrop zajišťují vynikající optické vlastnosti i při špatných světelných podmínkách. Integrovaná laserová technologie, soustava senzorů a mikročipu umožňuje uživateli nevídanou řadu funkcí: měření vzdálenosti až do 1500 m, zobrazení přepočtené vzdálenosti, teploty, tlaku vzduchu, kompasu i úhlu náklonu přístroje. Všechny funkce, které potřebujete pro přesnou střelbu na dlouhé vzdálenosti jsou obsaženy v jednom přístroji. Novinkou oproti modelu Meorange 10x42 HD je to, že daný model má zabudovaný bluetooth modul, který umožňuje komunikaci s vaším smartphonem.
MeoLux - Nejnovější vrstva MeoLux je vyvinuta pro ještě lepší světelnou propustnost a omezení nežádoucích odlesků. Všechny optické členy dalekohledů z řady MeoRange jsou opatřeny antireflexní vrstvou MeoLux, která zajišťuje až 93-95% světelné propustnosti na celý binokulár (99,8% na jeden optický člen).
MeoDrop - Speciální hydrofobní vrstvy odvádějí vodu, prach a mastnotu z povrchu optických členů, čímž napomáhají udržení čistého, brilantního obrazu. Jsou založeny na principu lotosového efektu; specifická mikroskopická vrstva způsobí, že se nežádoucí prachové nebo vodní částečky shluknou v kapky, které prostě z povrchu čočky sklouznou. Optické členy opatřené vrstvou MeoDrop se snadno čistí a nevznikají na nich šmouhy.
HD optické členy - fluoridové skla díky svým speciálním optickým vlastnostem umožňují dosáhnout významně vyššího potlačení chromatické aberace, jako při použití standardních optických materiálů.
Optické komponenty - Jednotlivé optické komponenty jsou v Meopta vyrobeny, pečlivě očištěné, vyleštěné a precizní složené pro špičkový výkon.
Vodotěsný - Všechny dalekohledy jsou 100% vodotěsné, ponorné a jsou plně chráněny proti vlhkosti, dešti a sněhu.
Plnění dusíkem - Všechny dalekohledy jsou hermeticky uzavřeny, plněné inertním plynem, což 100% zabraňuje vnitřnímu rosení.
Systém hranolů - Precizně vybroušené Schmidt-Pechanová systémy hranolů umožňují dlouhé pozorování bez únavy zraku.
Ostření a dioptrická korekce - Centrální kolečko ostření s integrovaným točítkem dioptrické korekce pro jednoduché nastavení jedním prstem.
Ergonomický tvar - Ochranné gumové armování je na úchopových plochách změkčené pro snížení únavy rukou a lepší držení. Ergonomicky tvarovaná místa pro palce vyhoví každému a zaručí vyvážený a pohodlný úchop.
Hliníkové těleso - Těleso z lehkých hliníkových slitin používaných v leteckém průmyslu je mimořádně odolné a zaručí dlouhou životnost.

Technická specifikace:

Zvětšení: 10 x
Optický průměr objektivu: 42 mm
Zorné pole: 110 m / 1000 m
Zorné pole: 6.35 °
Vzdálenost výstupní pupily:
21,5 mm
Minimální pozorovací vzdálenost:
5 m
Průměr výstupní pupily: 7 mm
Soumrakový faktor: 21,2
Světelná propustnost denní - typická: 88 %
Světelná propustnost soumraková: 80 %
Interpupilární vzdálenost: 56 / 74 mm
Dioptrická korekce: -3 / 3
Výška x Šířka x Hloubka 157 x 134 x 70 mm
Hmotnost (bez krytek a popruhu): 1019 g

Recenze produktu Dalekohled Meopta MeoRange 10x42 HD - AB

Hore